Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Καλώς ήρθατε σε μια πραγματικότητα όπου οι ΗΠΑ κυβερνούν και η Βραζιλία underachieve

0
632
Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Καλώς ήρθατε σε μια πραγματικότητα όπου οι ΗΠΑ κυβερνούν και η Βραζιλία underachieve

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Καλώς ήρθατε σε μια πραγματικότητα όπου οι ΗΠΑ κυβερνούν και η Βραζιλία underachieveΣκεφτείτε το ποδόσφαιρο και αρκετά συχνά η Βραζιλία θα έρθει στο μυαλό ως παράδειγμα της επιτυχίας.

Αλλά όχι για τους οπαδούς του γυναικείου παιχνιδιού.

Ενώ η ανδρική εκδοχή χώρα της Νότιας Αμερικής έχει μια αξιοζήλευτη συλλογή από πέντε Fifa World Cup τίτλους και μια λεγεώνα θρυλικό παίκτες, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που είναι το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο γυναικείο τοπίο.

Από τα επτά Παγκόσμια Κύπελλα, οι Αμερικανοί έχουν κερδίσει τρία και έχουν τελειώσει ως επιλαχόντες μία φορά. Έχουν επίσης κερδίσει τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια σε έξι προσπάθειες.

Αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα της Βραζιλίας στο τουρνουά είναι μια μοναχική δεύτερη θέση το 2007, αν και έχουν επίσης δύο ολυμπιακά ασημένια μετάλλια.

Στην πραγματικότητα, η μόνη χώρα με επιτυχία και στα δύο μέτωπα είναι η Γερμανία, με τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, με τίτλους.

Αλλά τι εξηγεί την αντιστροφή των σεναρίων στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία;

Πλεονέκτημα πρώτου μετακινητή

Η ΜΑΣ ομάδα των ανδρών που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 2002, όπου έφτασαν οι προημιτελικοί – χάνοντας από τυχόν επιλαχόντες Γερμανία – και ήταν ένα από τα ασυνήθιστα αποτελέσματα εγγραφεί σε ένα τουρνουά όπου η Τουρκία τερμάτισε τρίτος και συν-οικοδεσπότες, Νότια Κορέα τέταρτο.

Αλλά οι γυναίκες, το παιχνίδι είχε πολύ διαφορετική τροχιά, χάρη Τίτλος IX – ένα ομοσπονδιακό νόμο που το 1972 ιδρύθηκε η ισότητα των φύλων στην κατανομή της χρηματοδότησης στο λύκειο και το πανεπιστήμιο αθλητισμό, και η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση για τον επαγγελματικό αθλητισμό στις ΗΠΑ.

Μέχρι τη στιγμή που το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών έλαβε χώρα το 1991, οι ΗΠΑ είχαν μια μεγαλύτερη πισίνα ταλέντων από οποιονδήποτε άλλο. Επωφελήθηκε από το γεγονός ότι σε πολλές άλλες χώρες το γυναικείο ποδόσφαιρο παρέμεινε για χρόνια υποχρηματοδοτούμενο και με χαμηλά ποσοστά συμμετοχής.

Η shirtless γιορτή της Brandi ChastainΗ shirtless γιορτή της Brandi Chastain

Ο εμβληματικός εορτασμός της Brandi Chastain το 1999 και η νίκη των ΗΠΑ στο εγχώριο έδαφος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1999 βοήθησαν να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο ακόμα περισσότερο

Ωστόσο, ήταν ο παγκόσμιος τίτλος του 1999 που αύξησε το προφίλ του παιχνιδιού. Σε αυτό το έτος, η ΜΑΣ φιλοξένησε και κέρδισε το 1999 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο ημίγυμνος γιορτή του defender Μπράντι Chastain μετά από να σημειώσει το νικητήριο πέναλτι στον τελικό εναντίον της Κίνας είναι συχνά αναφέρεται ως μία από τις πιο δημοφιλείς αθλητικές στιγμές από Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Mia Hamm – που ολοκληρώνεται το διεθνές βαθμολόγησης κατάλογο του 1999, ένα μήνα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ακόμη έγινε μια ατάκα στην κωμική σειρά Φίλους.

Αυτό το παιχνίδι στο Λος Άντζελες προσέλκυσε ένα πλήθος πάνω από 90.000 ανθρώπων, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ για έναν γυναικείο αγώνα.

Βραζιλία και ο κανόνας της προκατάληψης

Η ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στη Βραζιλία αμαυρώνεται από τον σεξισμό. Το παιχνίδι ήταν στην πραγματικότητα εκτός νόμου το 1941 από τότε δικτάτορας Getulio Vargas-και η απαγόρευση μόλις αρθεί το 1979.

Χωρίς την κατάλληλη λαϊκών σύστημα και ένα ισχυρό πρωτάθλημα, η ομάδα γυναικών έχει χτυπήσει πάνω από το βάρος του φτάνοντας το 2007 τελικός και οι ημιτελικοί το 1999.

Και η Βραζιλία παρήγαγε επίσης τη γυναίκα ψήφισε τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών: Marta.

Αριθμοί

Κόσμο που διέπουν το σώμα της Fifa τελευταία απογραφή της γυναίκας παιχνίδι, το 2014, διαπίστωσε ότι υπήρχαν περισσότερα από 30 εκατομμύρια γυναίκες παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν την έδρα τους στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική, η Fifa μέτρησε λίγο πάνω από 255.000 παίκτες.

Οι ΗΠΑ αριθμοί είναι επίσης εντυπωσιακό σε τοπικό επίπεδο: εθνικό διοικητικό όργανο του Ποδοσφαίρου ΜΑΣ λέει ότι οι γυναίκες ανέρχονται σε 47% του συνόλου των παικτών στο λύκειο, και το 53% στο πανεπιστήμιο διαγωνισμούς.

“Πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη εξακολουθούν να υστερούν στο γυναικείο κίνημα, ακόμα και στη Βραζιλία, όπου το ποδόσφαιρο είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο, οι γυναίκες έχουν αγωνιστεί για να κερδίσει την αναγνώριση και την πρόσβαση σε βασικούς πόρους,” οικονομολόγος και συγγραφέας Στέφαν Σιμάνσκι είπε Αμερικανικό ραδιόφωνο PBS νωρίτερα αυτό το έτος.

Καλύτερες συνθήκεςΚαλύτερες συνθήκες

Η ομάδα 23 γυναικών που εστάλη από τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2019 στη Γαλλία σχηματίζεται από παίκτες που συμμετέχουν στην εθνική ποδοσφαιρική ένωση γυναικών, ένας από τους ισχυρότερους και πιο παρακολούθησαν διαγωνισμούς στον κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Οι παίκτες έχουν ένα ελάχιστο ετήσιο μισθό των $ 16,500 και το μέγιστο των $ 46,200 .

Όσο για τη Βραζιλία, 16 παίκτες έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, που ταξιδεύουν τους συναλλαγές σε διαφορετικές περιοχές, όπως η Νότια Κορέα και Δανία, όπως και το εγχώριο πρωτάθλημα αγωνίζεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού, τους χορηγούς και τα μμε.

Τα επτά παιχνίδια του εναρκτήριου γύρου του 2019 Campeonato Brasileiro είχε λιγότερο από 10.000 άτομα στη συμμετοχή, παρά πολλά κλαμπ δίνοντας εισιτήρια μακριά για δωρεάν.

Οι μισθοί είναι σχεδόν δελεαστικό: μια έρευνα από το news portal UOL το 2017 έδειξε ότι τρεις από τους τέσσερις παίκτες κέρδισε λιγότερο από $6.000 το χρόνο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here